- Reklama -události

Půjčka na míru – rychlé peníze od soukromých osob

on

|

views

and

comments

Když člověk potřebuje peníze, většinou automaticky zamíří do banky. Avšak existuje i jiná možnost. Půjčky od soukromých osob nabízejí často rychlejší vyřízení, větší flexibilitu a mohou být řešením i pro ty, kterým banky nepůjčí. Jak tento způsob financování funguje a je vhodný pro každého?

Žádné složité formuláře, žádné dlouhé čekání. Peníze lze mít na účtu velmi rychle. Půjčky od soukromých osob však vždycky nejsou růžová zahrada. S tímto typem půjčky se pojí i určitá rizika, jako jsou vyšší úrokové sazby, méně přísná legislativa a možnost podvodů. Tento článek rozebere, co všechno by měl člověk zvážit, než se pro tento typ půjčky rozhodne.

Půjčka od soukromé osoby ihned – pro koho se hodí?

Na rozdíl od bank nebo nebankovních institucí, které poskytují půjčky jako součást svého podnikání, soukromé osoby půjčují vlastní peníze. To může být výhodné zejména pro:

  • Dlužníky: Lidé se záznamem v registrech dlužníků mají často omezené možnosti získání půjčky od tradičních poskytovatelů. Soukromí investoři jsou ochotnější podívat se na konkrétní situaci žadatele.
  • Ty, kteří potřebují peníze rychle: Vyřízení půjčky od soukromé osoby může být rychlejší než u bankovních institucí.
  • Ty, kteří potřebují flexibilní podmínky: Soukromí investoři jsou často ochotnější jednat o podmínkách splácení individuálně.

Soukromí investoři mají různé důvody, proč půjčují peníze. Někteří hledají alternativní způsob investování, jiní chtějí pomoci lidem v nouzi nebo jednoduše chtějí získat vyšší úrok, než nabízí banky.

Jak půjčka od soukromé osoby funguje?

Existují specializované online platformy, kde se setkávají zájemci o půjčku se soukromými investory. Žadatelé o půjčku popíší, kolik peněz potřebují, na jak dlouho a příp. na co je chtějí použít. Soukromí investoři si pak tyto žádosti prohlédnou a rozhodnou se, zda žadateli půjčí a za jakých podmínek.

Pokud jsou podmínky pro všechny přijatelné, je uzavřena smlouva a žadatel obdrží peníze na svůj účet. V mnoha případech lze získat peníze rychleji než u bank. Žadatel pak pravidelně splácí měsíční splátky, které jsou rozděleny mezi jednotlivé investory.

Půjčku od soukromé osoby ihned může získat i ten, kdo má záznam v registru dlužníků. Musí však počítat s tím, že půjčku pro dlužníky dostane za méně výhodných podmínek než žadatel bez záznamu.

Existují i půjčky od soukromé osoby v hotovosti, ovšem těm je lepší se vyhýbat. Proč, je uvedeno na konci článku.

Půjčku od soukromé osoby je nejlepší hledat na prověřené online platformě, která se na tento typ půjček zaměřuje.

Půjčky od soukromé osoby – na co si dát pozor?

Půjčka od soukromé osoby může být rychlým řešením finančních potíží, avšak je důležité si uvědomit, že s sebou nese i určitá rizika. Aby se člověk vyhnul nepříjemným překvapením, měl by se zaměřit na následující aspekty:

  • úrokové sazby 
  • poplatky
  • způsob splácení
  • ručení majetkem
  • důvěryhodnost investora

Existuje několik platforem, které zprostředkovávají půjčky mezi soukromými osobami a žadateli o úvěr. Jednou z nejznámějších v Česku je Zonky. Tato platforma umožňuje investorům půjčovat peníze přímo žadatelům. Výhodou je transparentnost, možnost ovlivnit podmínky půjčky a často i nižší úrokové sazby než u bank.

Mezi další platformy, které nabízejí podobné služby, patří např. Mintos nebo Investly. Každá platforma nabízí trochu odlišné produkty a podmínky. Proto je dobré si porovnat několik nabídek a vybrat si tu, která bude nejvíce vyhovující.

Půjčka o víkendu – je to možné?

Dnes je jistě možné žádat o půjčku o víkendu. Díky moderním technologiím a flexibilitě poskytovatelů lze mít peníze na účtu často už do několika minut. Většinou se bude jednat o nebankovní půjčku.

Nebankovní poskytovatelé dnes umožňují vyřídit žádost o půjčku zcela online, přímo z počítače nebo mobilního telefonu. Rozhodnutí o schválení nebo zamítnutí žádosti probíhá často automaticky a velmi rychle. Peníze lze mít na účtu i během několika minut.

Půjčka o víkendu od soukromé osoby je sice teoreticky možná, avšak v praxi se s ní člověk setká jen zřídka. Vyřízení půjčky od soukromé osoby obvykle vyžaduje osobní setkání nebo alespoň rozsáhlou komunikaci, což o víkendu může být komplikované.

Pokud bude soukromá osoba nabízet peníze v hotovosti i o víkendu bez ověřování bonity, pak by se mohlo jednat o lichvářskou půjčku. 

Lichvářská půjčka je taková, která je spojena s neúměrně vysokými úroky a poplatky. Jde o nelegální činnost, která zneužívá finanční tísně lidí. Lichváři často nabízejí rychlé peníze bez složitého schvalovacího procesu, avšak za cenu, která může člověka finančně zruinovat. Proto je důležité být u půjček o víkendu od soukromníků opatrný.

Share this
Tags

Must-read

Lid možná neshody v koalici otravuje, ale alespoň nic neskrýváme

Konflikty v koalici, které se řeší na veřejnosti, nepomáhají důvěryhodnosti vlády. Ale na druhé straně je to upřímné, lidé vidí do "kuchyně" politiky a...

Pandemie zvýšila nároky na makléře, přibyly i na gastrosektor

Dosahy pandemie nového koronaviru neobešly ani pracovní trh v byznysu nemovitostí. Většina realitních makléřů pracuje na živnost, takže jejich příjem závisí výlučně na realizovaných...

Většina je ochotna si za bezemisní energie připlatit 10% z ceny

Vyplývá to z výsledků říjnového telefonického průzkumu agentury AKO pro Slovenský plynárenský a naftový svaz (SPNZ) na vzorku 1000 respondentů."Slováci vnímají, že za čistší...
spot_img

Recent articles

More like this